d

HoutSoorten houten vloeren Amsterdam


Houten vloeren Amsterdam - Houtsoorten

Fairwood heeft een groot aantal houtsoorten waarvan houten vloeren worden gemaakt.

Meestal kunnen wij deze houten vloeren direct naar u in Amsterrdam leveren, aangezien wij de houten vloeren direct op voorraad hebben. 

houtsoorten houten vloeren amsterdam

Massieve houten vloeren of lamelparket voor uw woning in Amsterdam ?

Een van de meest gestelde vragen van bezoekers voor houten vloeren uit Amsterdam is: "Moeten wij nu gaan voor een massieve houten vloer of voor lamelparket ?

Het eerste wat wij dan gaan doen is uitleggen wat er wordt verstaan onder massieve houten vloeren en onder lamelparket.

Vervolgens vragen wij naar de ruimte in Amsterdam waarin de houten vloer komt te liggen.

Tevens vragen wij u naar de houtsoort waarin u de houten vloer wilt hebben.

Massieve houten vloeren Amsterdam

In alle houtsoorten die Fairwood voert hebben wij massieve houten vloeren. Dit kunnen extra brede massieve houten vloeren zijn of juist smalle plankbreedtes.

Het grote voordeel van een massieve houten vloer is dat we slechts te maken hebben met 1 krimpcoefficient.

De meest gangbare dikte van massieve houten vloeren is 20 mm.

Lamelparket Amsterdam

Lamelparket bestaat uit 2 of meer lagen. De toplaag die bij Fairwood meestal 4 mm. dik is wordt gemaakt van massief hout.Onder de toplaag van de lamelparket houten vloer wordt een weinig werkende multiplexlaag geplakt. Bij de meeste lamelparket houten vloeren van Fairwood is dit een laag van 12 mm. De gehele lamelparket plank bedraagt daarom 12 mm.

Fairwood raadt dunnere toplagen voor lamelparket ten stelligste af. Feitelijk koopt u bij toplagen onder de 4 mm. een inferieur product. De levensduur van een dergelijke lamelparket vloer wordt immers aanzienlijk verkort.

Het voordeel van lamelparket is dat het van muur tot muur minder werking zal vertonen dan massieve houten vloeren.Hierdoor kunnen bredere plankbreedtes ook nog zwevend worden gelegd. Ook kunnen lamelparket houten vloeren nog zwevend worden gelegd in ruimtes die breder zijn dan 6 meter.

Het nadeel van lamelparket is echter dat we te maken hebben met 2 verschillende krimpcoefficienten binnen 1 plank. De toplaag van massief hout, zal anders op vocht- en temperatuursveranderingen reageren dan de onderlaag. De kwaliteit van de verlijming en de kwaliteit van de onderlinge lagen zijn hierbij vanzelfsprekend van groot belang.

Fairwood laat de lamelparket houten vloeren daarom alleen van de allerbeste halfproducten maken en dan ook nog in eigen beheer. Goedkope import uit China of Vietnam zult u bij Fairwood niet aantreffen.   


Hieronder een overzicht van de meest gekozen houtsoorten voor Houtenvloeren.

voorraden houten vloeren